Aabyvej-Lokesvej


Aabyvej-LokesvejCamilla Longfors er 27 år gammel og afdelingsformand i Lejerbo Århus’ nye afdeling Aabyvej-Lokesvej. Her flyttede de første beboere i april 2020 ind i de 29 nye boliger, og modsat en meget stor del af Lejerbo-fællesskabets øvrige boligafdelinger, så ligger disse boliger inde mellem private udlejningsboliger.

Forskellen mellem at bo i privat udlejning og alment viser sig jævnligt i:

”En helt konkret forskel er, at vi ikke har samme husorden. Nogle af beboerne må gerne bore om søndagen og andre må ikke. Også selvom vi flere steder bor i samme opgang. Det giver jo naturligt lidt udfordringer i det daglige. Men jeg oplever faktisk, at flere af dem, der bor i de private udlejningsboliger slet ikke er klar over, at vi er nogle som bor alment lige ved siden af dem. Men så kan vi jo bare sidde og godte os lidt over, at vi betaler noget mindre i husleje end de gør,” fortæller Camilla grinende og fortsætter:

Nogle af beboerne må gerne bore om søndagen og andre må ikke.

”Som beboerdemokrat er vi stødt ind i, at der ikke er helt styr på ejerforholdene fra starten. Det ses fx angående fællesområderne, fordi de ikke er ejet af afdelingen selv. I stedet skal vi have repræsentanter med i grundejerforeningens bestyrelse, som så fx skal se på at købe bord-bænkesæt til gården – det er ikke noget, vi bare kan blive enige om i vores afdeling, fordi gården ikke kun er vores. Det tog lige lidt tid at få styr på de her formelle ejerforhold, fordi det ikke er helt som ved så mange andre nybyggerier.”

Mange af beboerne i afdelingen er unge børnefamilier, så Camilla og hendes bestyrelse glæder sig til, at Corona-restriktionerne løftes, så de kan komme i gang med at holde sociale arrangementer i afdelingen.


Denne side anvender cookies til statistiske formål.  Læs mere