Lilli Gyldenkildes Torv


Lilli Gyldenkildes TorvDet er ikke hvert år, ja ikke engang hvert årti, at vi i Lejerbo-fællesskabet bygger så stort, som Lejerbo Horsens har gjort på Lilli Gyldenkildes Torv. Hele 101 ungdomsboliger og 248 familieboliger stod i løbet af 2020 klar til beboerne.

Vi opdelte indflytningen i etaper, så der var indflytning i hver bygning for sig.

Én ting er selve byggeriet, noget andet er at få de nye beboere flyttet ind. Her var der ikke bare mange praktiske formaliteter, der skulle klares. Der var også en hel del Corona-hensyn at tage:

”Vi opdelte indflytningen i etaper, så der var indflytning i hver bygning for sig. Det passede også med, at ikke alle bygninger stod klar på samme tid”, fortæller lokalinspektør på bl.a. Lilli Gyldenkildes Torv, Simon Kromann, og fortsætter:

”Første runde indflytninger var 29. oktober 2020, og så kørte de ellers frem til mellem jul og nytår. For at få mere plads og afstand lånte vi et tomt butikslokale, hvor jeg kunne holde et lille oplæg for de nye beboere fordelt på nogle mindre hold. Her fortalte jeg om, hvad det vil sige at bo i en almen boligafdeling. Mit indtryk efter nogle år i Lejerbo er nemlig, at selvom man har boet alment før, så er der mange, som ikke forstår meget af det, vi selv ser som helt grundlæggende. For eksempel at vi ikke skal tjene penge på at leje boligerne ud, og at beboerne kan få det nærmest som de vil have det – der er bare kun dem selv til at betale. Efter mit lille foredrag gik de så gå over til mine to kollegaer, Bo Funch og Jann Sterndorff , som sad klar med de mere formelle sager som husorden, tilladelser og den egentlige nøgleudlevering.”

Arbejdet med at få boligerne lejet ud har været i gang i lang tid og fortsætter ind i 2021, hvor servicekontoret står for ugentlige fremvisninger og nøgleudleveringer af både familieboliger og ungdomsboliger. Og så glæder både beboere og medarbejdere sig til sommermånederne, når de store, lækre tagterrasser bliver grønne og fyldt med liv fra de mange nye beboere.

Du kan læse mere om Lilli Gyldenkildes Torv ved at klikke her


Denne side anvender cookies til statistiske formål.  Læs mere